Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.tiistai 7. lokakuuta 2008

Skootterit turmelee Suomen luonnon (ja nuorison)!

Viime vuosina skootterit ja erilaiset mopot ovat yleistyneet huolettavassa määrin Suomen nuorison keskuudessa. Mielestäni mopokortin ikärajaa tulisi nostaa huomattavasti - kyllähän nuoret ihmiset voivat liikkua vaikka kävellen tai pyörällä, se kun on terveellistäkin! Nämä paholaisen pienet bensasyöpöt saastuttavat isänmaatamme nuorison huviajellessa ympäriinsä.
Ottakaa skootterit pois ja laittakaa lapset töihin!

PS: Myös internet ja energiajuomat pitäisi kieltää.

11 kommenttia:

tomi kirjoitti...

Hyvin sanottu! Perustelusi olivat vähän vaisuja, mutta asia on tärkeä nyky-yhteiskunnan kannalta.

hilla kirjoitti...

Lisäksi nämä mopoilevat pikkukullannuput ovat suuri riski liikenteessä aiheuttaen liikennehasardeja osaamattomuudellaan.

Olli Ahtiainen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Ahtiainen kirjoitti...

Eetu olet mielestäni täysin oikeassa. Niinkuin sanoit, olisi terveellistä pyöräillä tai kävellä. Lähikauppaan meneminen skootterilla on täysin turhaa, koska jalan se kestäisi ehkä pari minuuttia, eikä saastuttaisi lainkaan.
Niinkuin yksi kaverini välitunnilla sanoi kun eräs ekaluokkalainen astui viereen: "Kyllpäs kävi kakstahti haisemaan." Nuoriso käyttää aivan liikaa skoottereita.

Antti kirjoitti...

Ovathan skootterit jonkun asteen turhakkeita, mutta silti ne ovat mielestäni näppärä kulkuneuvo. Tietysti olisi terveellisempää liikkua julkisilla kulkuvälineillä tai pyörällä. Tosi asia on vain se, että skootterit saastuttavat luontoa huomattavasti vähemmän kuin nämä bensasyöpöt autot. Teitä näytti harmittavan tuo skootterilla ajavien ikä ja ajotaito, niin teidän onneksi on tulossa uusi laki jonka myötä mopokortin hinta nousee lähemmäs 500e. Tähän hintaan sisältyy teoriatunnit ja ajotunteja, kuten autokorttia ajaessa. Luultavasti tämä vähentää huomattavasti skoottereilla ajavien määrää.

Ps. Jos internettiä ei olisi et voisi kirjoittaa täällä.

Aino kirjoitti...

No mutta miksi puututaan nuorten skoottereilla ajoon, kun taas aikuiset ajavat autoilla joka paikkaan myös lähikauppaan. Mielestäni myöskin aikuiset voisivat kävellä jos kerran sitä nuorillekin toitotetaan. Autolla ajo saastuttaa vielä enemmän ja sitten vielä yleensä aikuiset ovat vielä lihavempia kuin nuoret, joten heidän tulisi vähän urheilla, eikä vai nuorille asiasta valittaa. Tosin, ollaan kyllä oikeassa kun sanotaan että skootterilla ajoa voisi rajoittaa, mutta niin myös autoilua, on totta, että jonnekin ei pääse kuin autolla, mutta muuten voisi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ja lihasvoimalla toimivia kulkuneuvoja!

Petteri kirjoitti...

Onhan se skootteri näppärä kulkupeli, mutta periaatteessa turhake. Kouvolassa pääsee paikasta paikkaan pyörällä alle ½ tunnissa.

Tommi kirjoitti...

Oma mielipiteeni on että ei ole mitään turhempaa kuin skootteri kouvolassa. kuten aikaisemmissa kommenteissa on mainittu niin kouvolassa pääsee pyörällä minne tahansa alle puolessa tunnissa. Skootteri on vain nykynuorten huviksi kehitetty nopea liikkumismuoto joka ei edistä mitään muuta kuin lihavuutta ja liikennetapaturmia.

Salla kirjoitti...

Ajatuksessasi on perää. Turhan moni lähellä palveluja asuva nuori käyttää skootteria tai yleensäkin mopoa kulkuneuvona. Kuitenkin pidempää matkaa kulkevia, esim. ulkopaikkakunnalta tulevia skootterilla kulkeminen helpottaa huomattavasti. Sillä monet bussiyhteydet ovat surkeita!

nenna kirjoitti...

Skooterit eivät ole pelkkiä turhakkeita, ne helpottavat vanhempien työtaakkaa. Vanhempien ei tarvitse niin paljon kuljetella lapsia ja nuoria ympäriinsä. Esimerkiksi itse käyn harrastuksessa vanhan Kouvolan ulkopuolellla, pääsen sinne skootterilla, ei tarvitse autolla lähteä kuljettelemaan.

Topi kirjoitti...

Ajastuksessa on perää. Nuorten pitäisi vakavasti miettiä, tarvitsevatko he todella mopoa, vai tulisiko siitä vain huvilaite.
Lyhyet matkan voi mielestäni hyvin mennä kävellen tai pyörällä. Mopon hankkiminen on mielestäni kuitenkin hyväksyttävä asia, jos sitä tarvitsee todella.