Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.lauantai 17. marraskuuta 2007

Ilmastonmuutoksen vaikutukset sademetsiin

Ilmastonmuutoksen suorat vaikutukset sademetsiin ovat aivan ilmeisiä: lämpötilojen nousu ja kuivuuden lisääntyminen muuttavat olosuhteet epäotollisiksi sademetsille. Kuivuus lisää metsäpalojen määrää ja kulotuksen karkaamista käsistä. Esimerkkinä El Niño-ilmiö, jonka seurauksena sadekausi kauden perään jää Kaakkois-Aasiassa tulematta. Lisäksi(wwf)

Sademetsien tuhoamisella on selkeä yhteys ilmastonmuutoksen vaikuttajana. Metsät luovuttavat sitomansa hiilidioksidin esim. polton aikana ilmakehään. Sademetsien toiminta hiilidioksidinieluina alueella myös hävityksen jälkeen lakkaa. Tässä on siis oravanpyörä valmiina.

Ilmaston muuttuminen sademetsissä tekee hallaa niin kasvilajeille kuin eläimillekkin, lajeja alkaa hävitä, maan ja luonnon monimuotoisuus köyhtyy rajusti. Pelkästään alueen vesistöjen ekosysteemeihin ja kaloihin tuleva vaikutus aiheuttaa ongelmia paikallisväestölle toimeentulon ja ravinnonsaannin takia.

Meillä on ratkaisun avaimet kuitenkin käsissämme: voimme jokainen edistää ilmastonmuutoksen hidastumista ja tulevaisuudessa sen hallintaa. Esimerkkeinä edistämällä kestävää energiapolitiikkaa, käyttämällä joukkoliikennettä tai kulkemalla jalkapelillä, suosia kotimaista ruokaa jne.