Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.torstai 25. lokakuuta 2007

Eduskunta hallitukselle: Rivakkuutta Itämeri-politiikkaan!

Eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa keskiviikkona käytiin keskustelua maatalouden päästöjen, Puolan maatalouden, Pietarin jätevesien ja muiden ongelmien vaikutuksesta Itämeren tilanteeseen. Itämeren surkean tilan syiksi nimettiin mm. maatalouden ympäristötukien tehottomuus sekä huono koordinaatio valtion sisäisten hallinnonalojen ja kansainvälisten järjestöjen välillä.
Venäjän suurempi kiinnostus taloudelliseen hyötyyn kuin ympäristönsuojeluun on myös osoittautunut suureksi huolenaiheeksi, etenkin Venäjän Suomenlahden pohjaan suunnittelemaa kaasuputkea pidettiin vaarallisena, vaikka Eero Heinäluoma (sd) muistuttikin, että putki oli alun perin Suomen idea.
Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd) syyttää hallitusta pelastustoimien hitaudesta ja sitä kannustaa ahkerampaan toimintaan kansainvälisessä Itämeri-yhteistyössä. Monet muutkin kansanedustajat ovat jo huolissaan hallituksen toiminnan hitaudesta ja asioiden vähättelystä, ja Claus Andersson (vas) pisti alulle ajatuksen Itämeren raportista, joka olisi samanlainen kuin brittiekonomisti Nicolas Sternin tekemä ilmastonmuutosraportti ja jossa laskettaisiin Itämeren suojelun kustannukset ja hyödyt.
Minun mielestäni on todella hyvä asia, että kansanedustajatkin ovat jo alkaneet huolestua enemmänkin Itämeren huonosta tilanteesta ja päättäneet jopa tehdä jotakin sen eteen velttoilun sijaan!

Lähde: HS 25.10.2007