Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.torstai 25. marraskuuta 2010

Kaipiaisten pohjavedestä löytyi haitallisia torjunta-aineita

Kouvolan sanomien uutisen mukaan Kaipiaisten pohjavedestä on löydetty haitallisia torjunta-aineita. Niiden pitoisuus ylitti lievästi talousvedelle asetetut vaatimukset. Uutisen mukaan ratapiha-alueen pohjavedessä huomattiin edellisenä kesänä olevan atratsiini- ja heksatsinoni- nimisiä torjunta-aineita. Niiden myynti on lopetettu Suomessa 1990-luvulla. Monet tahot selvittävät torjunta-aineiden pitoisuuksia, lähdettä ja sitä, kuinka laajalle ne ovat levinneet. Asuinkiinteistöjen talousvesien torjunta-ainepitoisuuksia selvitetään lähiviikkojen aikana. Kouvolan kaupungin ympäristöjohtajan Kyllikki Ala-Huikun mukaan torjunta-ainepitoisuudet eivät aiheuta terveysriskiä. Hydrobiologi Heidi Rautanen arvelee torjunta-ainejäämien olevan peräisin 1990-luvulta.

Uutinen on taas yksi varoittava esimerkki siitä, kuinka hitaasti, jos ollenkaan ympäristömyrkyt poistuvat luonnosta. Useinkin vielä ennen sallituiden ympäristömyrkkyjen todellisesta haitallisuudesta luonnolle ja ihmiselle saadaan enemmän tietoa vasta kun on jo liian myöhäistä.