Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.tiistai 7. lokakuuta 2008

eläimet viihteen tuotteina

Katsoin viikonloppuna Suomen Pelkokerroin sarjaa ja myös minun mielestäni eläimiä käytetään siinä väärin ja kuin joitakin esineitä. Eläinten törkeä väärinkäyttö ihmisten pelotteluun ja pelkojen kohtaamiseen on väärin, ja sen takia Pelkokerroin pitäisi mielestäni toteuttaa ilman eläimiä. Edellisessä tekstissä mainittiin että eläin puree helposti ihmistä ollessaan vieraissa oloissa ja olen tästä samaa mieltä. Sen takia ihmisten on mielestäni turha ihmetellä eläinten reagointia ja puremistä sekä muita puolustuskeinoja.

Eläinten oikeudet ovat mielestäni yksi pahimpia vääryyksiä maailmassa, ja niihin pitäisikin keskittää enemmän energiaa ja toimintaa. Nisäkkäiden uhanalaisuus on huolestuttavaa, sillä neljäsosa maailman nisäkäslajeista on uhanalaisia, mikä mahdollistaa sen, että monet arvokkaat lajit voivat kuolla sukupuuttoon. Tämän takia mielestäni eläimiä ja eläinlajeja pitäisi vaalia ja kunnioittaa, ei käyttää viihteen tuottamiseen!

4 kommenttia:

veskq19 kirjoitti...

Tässä näin kevennyksenä, eläimet pitävät itse puoliaan: http://plaza.fi/viihde/kamala-luonto/

Anonyymi kirjoitti...

En tuota kyseistä jaksoa ole nähnyt, mutta ei pelkokertoimessa ennen ole mitään uhanalaisia eläimiä käytetty eikä myöskään nisäkkäitä..?

Elina kirjoitti...

Yleensähän pelkokertoimessa on ollut vain jotain käärmeitä ja hämähäkkejä ja niitä on maailmassa niin paljon, ettei se haittaa vaikka muutama niistä joutuisikin tuohon ohjelmaan mukaan.

Antti kirjoitti...

Tuo on totta, että pelkokertoimessa käytettyjä eläimiä on maailmassa todella paljon, mutta ei se silti ole oikein, että niitä aletaan syömää tai vangitsemaan. Ajatelkaa asiaa siltä kannalta, että onhan ihmisiä maailmassa miljardeja eikä silti kukaan tule teitä syömään sillä perusteella että ihmisiä on paljon.