Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.tiistai 7. lokakuuta 2008

Puulämmitys saastuttaa yhtä paljon kuin liikenne

YLE uutisoi Kuopion yliopiston Jarkko Tissarin tutkimuksista, joissa on selvinnyt, että erityyppiset takat ja lämmityspömpelit tuottavat pienhiukkasia eri määriä. Pahimmiksi ilman saastuttajiksi paljastuivat kiukaat ja varaavat takat (Varaava takka=Takka, jossa savu ja kuuma ilma kiertävät takan sisässä lämmittäen takan kiviä ja muuria.)
Vähiten hiukkasia syntyi pelletin poltossa.

Tämän tutkimuksen tuloksia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa polttotekniikoiden parantamisessa sekä EU:n päästöjen vähentämis pyrkimysten saavuttamiseksi. Vielä puun polttoa ei olla rajoittamassa.

1 kommentti:

Jokelainen kirjoitti...

Järjettömän kuuloinen tuo idea, että puunpolttamista ehkä aiotaan rajoittaa. Milläköhän ne talot sitten lämmitetään Kehä III ulkopuolella, kun puu on kielletty, öljy on kallista ja sähkö kartellihinnoiteltu taivaisiin? Haluaisin nähdä, miten poliisi tai EU:n byrokraatit alkavat vahtia sitä, mitä takassa poltetaan. Ja mitä järkeä on sellaisessa asetuksessa, jota kukaan ei tahdo noudattaa ja mitä kukaan ei jaksa valvoa. (Esim. Pyöräilykypäräpakko tai turvavyön käyttö busseissa).
Puulämmitys tulee sitä paitsi halvemmaksi ainakin nyt, kun öljy kallistuu ja sähkö on monopolikartellissa, jota valtiovalta näyttää tukevan.
Puulämmitys on myös perinteisin lämmitysmuoto, enkä usko että ihmiset siitä ilman vastarintaa luopuvat.