Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Yksityisautot tupruttelevat liikaa

Tiistaina 9. lokakuuta Kouvolan Sanomissa oli mielenkiintoinen Suomen ympäristökeskuksen tuotannon ja kulutuksen tutkimusohjelman päällikön Jyri Seppälän kirjoitus "Suomen yksityisautoilun päästöt pienemmiksi".

Artikkelissa todetaan näin: "Ruotsissa ollaan aloitteellisia jo kuluttajiinkin kohdistuvien päästövähennysten toimeenpanossa, Suomessa sen sijaan on tyydytty pitkälti odottelemaan. Suomi keikkuu ilmastonmuutoksen hillinnän toteutumista seuraavassa CCPI-indeksissä sijalla 36, kaukana muista Pohjoismaista ja niin sanotuista ympäristömyötäisistä maista, joiden seurassa Suomi muissa tilastoissa on totuttu näkemään."

Mitä voisimme tehdä asian hyväksi? Voisimme käyttää joukkoliikennettä, kimppakyytejä, kävelyä ja pyöräilyä enemmän. Kouvola on vain 45 neliökilometrin kaupunki, joten kovin paljon autoa ei pitäisi täällä tarvita. Polttoaineen kulutusta pitäisi vertailla tarkemmin ja pieni polttoaineen kulutus pitäisi jo autoa markkinoitaessa ja ostettaessa nostaa selvemmin myyntivaltiksi. Autoverotus toivottavasti muuttuu niin, että vähän kuluttavista autoista verotus on huomattavasti pienempi kuin paljon kuluttavista citymaastureista yms. bensasyöpöistä.