Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.torstai 9. lokakuuta 2008

Kasviskekkerit

Keskiviikkona 1.10 vietettiin kansainvälistä kasvisruokapäivää. Animalia oli mukana järjestämässä neljättä kertaa vietettäviä Kasvisruokakekkereitä. Kasviskekkereillä oli tarkoitus tutustua vegaanisiin kasvisruokiin ja esitellä kasvisruuan monipuolisuutta.. Tarjolla oli monenlaisia kasvisruokia salaateista kakkuihin.
Helsingin tapahtuman järjestivät Animalia ja sen opiskelijaryhmä, Eläinoikeusyhdistys Fauna, Helsingin yliopiston Maan ystävät, Oikeutta eläimille, Vegaaniliitto sekä Vegaaniurheilijat. Turussa tapahtuma järjestetään 2.11.2008 Cygnaeuksen koulussa.

Kasviskekkerit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Viime vuonna Helsingissä oli lähes 500 vierailijaa. Tapahtuma on suunnattu erityisesti sekasyöjille. Parhaat reseptit pystyy viedä myös kotiinsa. Tarjolla on myöskin materiaalia veganismin vaikutuksista ympäristöön, terveyteen ja eläinten oikeuksiin. Kasvisruokaan siirtyminen vaikuttaa myöskin ilmastonmuutokseen: karjatalous aiheuttaa maailmanlaajuisesti jopa enemmän päästöjä kuin liikenne.

Lisätietoja ja kuvia kekkereistä ja kasvisruuasta löytyy osoitteesta www.kasviskekkerit.net

1 kommentti:

Janni kirjoitti...

Go Emma ! Tosi hyvä keksintö nää kasviskekkerit !!