Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.maanantai 6. lokakuuta 2008

Miten voisit säästää energiaa?

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Hyviä energiansäästövinkkejä ja muuta mielenkiintoista energia-asiaa löydät esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

http://www.energianeuvoja.fi

http://www.tts.fi/kodinenergiaopas/

http://www.kssenergia.fi/energiaviikko/

http://www.energiaasuomessa.net

Mitkä ovat mielestäsi helpoimmat tavat energian säästämiseksi? Miten itse voisit säästää energiaa?

Pistä mielipiteesi kommenttina tähän viestiin. Kiitos!

7 kommenttia:

hilla kirjoitti...

Itse säästän energiaa katkaisemalla virran tietokoneesta joka yö ja irroittamalla kännykän laturin aina latauksen päätyttyä.

Kati kirjoitti...

Sammuttelen valot tyhjistä huoneista. Hyödynnän uuniruokia valmistaessani esi- ja jälkilämmön. Jääkaapista ja pakastimesta otan tarvitsemani tuotteet ripeästi enkä jää minuuttikausiksi hohoilemaan. Veden lotrausta olen vähentänyt. Vastikään olen myös alkanut katkaista valmiustilan televisiostani, jota harvoin ehdin edes avata viikolla. Teot ovat pieniä, mutta käyttäytymisen muutos vaatii kuitenkin tietoisen päätöksen.

Antti kirjoitti...

Oma mielipiteeni energian säästöstä on, että sammutan valot huoneista joissa ei ole ketään, sekä sammutan tietokoneeni aina yön ajaksi. En pidä ylimääräisiä sähköä vieviä laitteita päällä, jos en tarvitse niitä.

Anonyymi kirjoitti...

Ylimääräiset valot ja telkkari tulee aina sammutettua, samoin tietokone yön ajaksi.

saija kirjoitti...

Helpoimpia tapoja säästää energiaa on mm. laskea kodin lämpötilaa,
20°C tai sitäkin alempi lämpötila riittää hyvin, ja energiasäästölamppujen hankkiminen. Näillä säästää hyvin sähkölaskuissa ja niillä on vaikutusta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

joonah kirjoitti...

Energiaa voi säästää ostamalla ladattavia paristoja kertakäyttöisten sijaan tai vaihtamalla hehkulamput energiaa säästäviksi loistelampuiksi. Saunan lämmittäminen vie myös tuhottomasti energiaa, joten kannattaa pyrkiä saunomaan vähemmän kuin normaalisti. Pyri käyttämään pyykin ja astiainpesukoneita mahdollisimman täysinä ja vain tarpeellista ohjelmaa käyttäen. Itse olen huomannut, että enegiaa säästyy huomattavasti kun muistaa sammuttaa käytön jälkeen energiaa vievät laitteet ja huoneiden valot missä valoja ei enää tarvita.

Sanna kirjoitti...

Helppoja juttuja energian säästöön on mm. se, että sammutan valot kun lähden pois huoneesta, en pidä turhaan päällä televisiota ja tietokoneenkin pyrin sammuttamaan jos en sitä tarvitse. Lyhyet matkat kuljen lähes aina pyörällä. Pyrin myös käyttämään ladattavia paristoja kertakäyttöparistojen sijaan.