Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.maanantai 15. lokakuuta 2007

Laaja öljypäästö Suomenlahdella

Suomenlahdella on havaittu poikkeuksellisen laaja öljypäästö sunnuntai aamuna 14.10.

Helsingin Sanomat raportoi asiasta kotimaan uutisissa seuraavasti: "Länsi-Suomen merivartioston johtokeskuksessa Turussa havaittiin sunnuntaina aamulla satelliittikuvista epätavallisen laaja öljypäästö Suomenlahdella. Öljy huomattiin aamulla kello kahdeksan jälkeen. Rajavartiolaitoksen valvontakone lähti tarkistamaan öljypäästöä kymmenen aikaan."

Artikkelin mukaan öljyä on levinnyt noin 75 neliökilometrin alueelle ja sen arvellaan olevan kevyttä polttoöljyä. Lautan oheuden takia merivartiosto ei kuitenkaan koe öljyntorjuntatoimenpiteitä tarpeellisiksi.

Öljyn päästänyttä laivaa ei ole tavoitettu eikä tulla todennäköisesti tavoittamaankaan, sillä laivaliikenne Suomenlahdella on suhteellisen vilkasta.

Omalta kannalta öljypäästöjen vaikutus eläimiin huolestuttaa kaikista eniten. Vaikka vaikuttaakin siltä, ettei viime sunnuntaisesta Suomenlahden öljypäästöstä tule koitumaan sen suurempaa tuhoa, pistää se silti miettimään luonnon ja siinä elävien eläinten mahdollista tilannetta.

WWF on perustanut vapaaehtoisten avulla öljyntorjuntajoukot, jotka pyrkivät toimimaan ja auttamaan öljykatastrofien tapahtuessa muun muassa rantojen siivoamisessa ja vahingoittuneiden eläinten hoidossa. Ohessa vielä kuvia vuonna 2006 tapahtuneen Viron öljyturman uhreista.

Ei kommentteja: