Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.maanantai 15. lokakuuta 2007

Ekologinen elämäntapa - parempi vaihtoehto

Nykypäivänä, kun ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat kuumimmillaan, siirretään kaikki odotukset ja vastuu maapallon pelastamisesta nuorison harteille. Itse nuorena henkilönä ainakin aluksi ahdistuin näistä "paineista" joita meidän varaamme lasketaan, mutta sitten aloin pohtimaan asiaa tarkemmin; ei ole muuta mahdollisuutta, jos ME emme nyt tee jotakin ympäristömme elpymiseksi ja säästämiseksi, luultavasti kukaan muukaan ei sitä tule tulevaisuudessa tällä asenteella tekemään. Silloin kun on jo kenties liian myöhäistä.

Apokalyptisista mielikuvista arkisempiin: tavallisilla arjen puhteilla ympäristön hyväksi todellakin on merkitystä, vaikka niiden vaikutuksen suuruutta ei aina pystyisikään käsittämään. Tästä todisteena ovat Nuorisotiedotuskeskus Kompassin nettisivujen (www.kompassi.info) erinomainen kattaus arkipäivän kulutusvinkkejä nykypäivän nuorelle, sisältäen mm. kaikkea oikeaoppisesta roskien kierrättämisestä ekologisiin sisustusvinkkeihin tai vaikkapa ekobileiden järjestämiseen. Esimerkiksi juuri sisustusvinkeissä on halvalla ja helposti toteutettavia ohjeita huonekalujen valmistamiseen/hankkimiseen itsenäisesti asuvalle nuorelle.

Vinkkejä oli selvästi laadittu tietty pilke silmäkulmassa, mutta ainakin itselleni seassa oli useita oikeasti varteenotettavia vaihtoehtoja, ja löysin vastauksia useisiin pohtimiini kysymyksiin. Teksti ei ollut liian kapulakieltä lukiolaiselle luettavaksi saati yläaste-ikäisellekään, ja kuvat piristivät yleisilmettä. Lisäksi aiheittain luokiteltujen sivujen alareunassa oli vielä lisätietoa aiheesta linkkivinkkien muodossa.

Paatokseni tältä päivältä päätän näihin sanoihin: toivon että ainoastaan trendinomaisen suhtautumisen sijasta me nuoret ottaisimme nyt ekologiset elämänarvot kunnolla käyttöön, ja kuitenkaan äärirajoille astumatta pitäisimme ympäristön hyvinvoinnin lähellä sydäntä jokapäiväisessä elämässämme.

2 kommenttia:

SeYks kirjoitti...

Järkevää, perusteellisesti pohdittua tekstiä! Olen samaa mieltä!

Minna kirjoitti...

Hyviä juttuja löytyi linkistäsi. Eikun käyttöön vaan!