Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.lauantai 10. marraskuuta 2007

Öljyonnettomuus Kalifornian rannikolla

Kalifornian San Fransiscon lahtea uhkaa alueen pahin öljyturma kymmeneen vuoteen, kun Etelä-Koreaan matkalla ollut Cosco Busan-alus törmäsi keskiviikkona sumuisen sään takia siltarakenteisiin, aiheuttaen näin vakavan öljyvuodon.

Perjantaina kuusitoista rantaa oli suljettuna ja alueelta on löytynyt öljyn tahrimia lintuja. Öljylautan pelätään myös uhkaavan muita alueella asuvia eläimiä, kuten merileijonia ja hylkeitä.

Sanomalehti San Jose Mercury News kritisoi rannikkovartioston ja paikallisten viranomaisten toimia, näiden ensin ilmoitettua vuodon suuruudeksi 300 litraa, joka kuitenkin myöhemmin muuttui 220 000 litraksi.

Meribiologi Tina Swanson arvioi CNN:n uutisissa seuraavasti: 'Öljyvuodon seuraukset saattavat näkyä alueella kuukausia ja jopa vuosia' uutisoi HS.fi.

1 kommentti:

tintin kirjoitti...

Mikäköhän meni viranomaisilla vikaan kun tuli "pieni" arviointivirhe.. Olisi mukava tietää amerikkalaisten ympäristönsuojeluperiaatteista enemmän.