Tämä on Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian kurssin blogi.
Koulun viralliset kotisivut löydät tästä linkistä ja opettajan henkilökohtaisen blogin täältä.maanantai 13. lokakuuta 2014

Puurakentaminen Kouvolassa: Myllykosken päiväkoti
Kävin tutustumassa Myllykosken uudelleen rakennettuun päiväkotiin. Päiväkoti on rakennettu suurimmaksi osaksi puusta, joka on mielestäni hieno asia. Puurakentamista on nimittäin melko niukasti näinä päivinä. Johtuuko asia sitten, ettei uskalleta rakentaa puusta vaiko mistä, mutta kun tieto ja positiiviset kokemukset puurakentamista kohtaan nousevat, niin varmasti myös puu rakennusmateriaalina lisääntyy huomattavasti. Minulle jäi ainakin hyvä ja lämmin fiilis kyseisestä rakennuksesta. Puuta oli käytetty nimittäin myös sisäpintoihin, jolloin sisällä oli hyvin vastaanottava, ei niinkään teollinen tuntu. 


Myös sisällä pystyi näkemään konkreettisesti, että puuta oli pyritty käyttämään moneen asiaan mm. keittiön kalustus, ovet, hyllyt, katto ym.
Toki käytännöllisyyden nimissä aivan kaikki ei voida puustakaan valmistaa ( palo-ovet, keittiö ja vessojen kaakelit ym.)Päiväkodin ulkoseinät on maalattu kauttaaltaan eri väreillä. Tästä huomaa, että puun saa muutettua melkeinpä väriin kuin väriin ja se näyttää siltikin hyvältä. Materiaali on siis muuntautumis kelpoinen ja se taas luo paljon mahdollisuuksia erilaisiin lopputuloksiin.


Puusta voidaan myös tehdä paljon erilaisia yksityiskohtia jotka miellyttävät varmasti niin aikuisen kuin lapsenkin silmää.


Rakennus on myös näyttävä ulkoapäin katsottaessa. Väriltään punertavan ruskea, paljon ikkunoita, sekä leikittelyä korkeuksien ja puupintojen/ lautojen asettelujen kanssa on mielestäni erittäin kekseliästä.

Kaiken kaikkiaan rakennus näyttää erittäin vankalta ja vahvalta, siltä että siinä se tulee seisomaan vielä monia monia vuosia.
Lähteet: Yle uutiset Kymenlaakso , Kouvolan Sanomat
(kaikki kuvat ovat oma ottamia)

Ei kommentteja: